Το ψωμάκι μας

Standard
                                                                                  Τα »ηλιοτρόπια» ζυμώνουν ψωμί και τυρόψωμο.
httpmelissess.wordpress.comψωμί (14)
 
Υλικά
1 κιλό αλεύρι, 650ml χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι αλάτι, 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 3 κουταλιές λάδι, 200 γραμμάρια φέτα, λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και τη μαγιά. Ρίχνουμε το νερό και στη συνέχεια το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να γίνει λείο,μαλακό,ελαστικό και να μην κολλάει στα χέρια.
Για το τυρόψωμο προσθέτουμε στο ζυμάρι 200 γραμμάρια φέτα και λίγο θυμάρι.
Πλάθουμε τα καρβέλια και τα βάζουμε στο ταψί. Τα σκεπάζουμε με μια κουβερτούλα και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s